Překyselení organismu
Jak překyselení vzniká?
Především díky nevhodnému složení jídelníčku. Existují potraviny, které jsou kyselinotvorné a naopak ty, které jsou zásadotvorné. To, do které skupiny daná potravina spadá, nelze určit podle její chuti. Jako příklad si vezměme citron, který, ač chutná velmi kysele, funguje pro tělo jako zásada.
Nejnebezpečnějšími kyselinotvornými potravinami jsou maso, cukr a alkohol. Není potřeba tyto potraviny z jídelníčku zcela vyloučit, ale je důležité o jejich účincích vědět a jejich konzumaci omezit nebo kombinovat s potravinami zásadotvornými. Ani to ale nezaručuje, že k překyselení organismu nedojde. Kromě jídla ho totiž ovlivňují i další důležité faktory, převážně pak psychika. Jakékoliv duševní napětí či stres vede k nerovnováze, které vede ke zvýšené tvorbě kyselých látek v těle.
Co může v případě překyselení organismu pomoci?
Kromě již zmíněné, vyvážené stravy a psychické pohody dnes již existují i potravní doplňky, které k udržení acidobazické rovnováhy napomáhají. Tyto preparáty obsahují minerální látky a stopové prvky, přispívající k normální funkci imunitního systému a tím mimo jiné i k udržení optimálního stavu pokožky, vlasů, nehtů, ke správnému metabolismu kyselin a zásad a k neméně důležité elektrolytické rovnováze.
Riziko atopického ekzému u dětí
Velmi častým dotazem je míra rizika vzniku onemocnění u dítěte, pokud je jeden z rodičů postižen atopickým ekzémem. Protože atopie je...
Nejoblíbenější produkty
Local Cream
Promašťovací krém bez kortikoidů vhodný k péči o ložiska atopického ekzému a suchou pokožku se sklonem ke svědění.
Body Lotion
Lehce roztíratelné tělové mléko pro snadnou péči a regeneraci suché nebo mokvající pokožky s atopickým ekzémem.
Protopan complete
Měsíční kúra pro celkovou péči o problematickou a popraskanou pokožku s obsahem cílené kosmetiky a doplňků stravy.